RitterDal XXL

De grote grasplaat met ronde structuur


Plaatsing van de Ritterdal XXL, de grote grasplaat uit gerecycleerd plastic

A – Fundering

 1. De grond tot op … cm vrijmaken.
 2. Plaatsing van een geotextiel.
 3. Verscheidene draagbedden: grind, fijngemalen grind, kiezels… (Ø 10/32) – Aangeraden dikte van het draagbed:
   • Parking wagens: 20 tot 30 cm
   • Toegangswegen voor brandweer:
    30 tot 50 cm
   • Vrachtwagens: 45 tot 60 cm
 4. Eventuele plaatsing van een geotextiel.
 5. Legbed: fijn grind (Ø 2/7 op 4 cm).
  NB: De fundering tussen iedere laag goed samendrukken
Plaatsing van de Ritterdal XXL, de grote grasplaat uit gerecycleerd plastic

B – Pose de la RitterDal XXL

Plaatsing van de Ritterdal XXL, de grote grasplaat uit gerecycleerd plastic1. De eerste plaat plaatsen door de 2 zijden met hechtingen naar de buitenkant van het te bedekken oppervlak te richten.
Plaatsing van de Ritterdal XXL, de grote grasplaat uit gerecycleerd plastic2. De tweede plaat langs de kleine zijde verticaal in de eerste klikken. De plaat dan horizontaal laten neervallen.
Plaatsing van de Ritterdal XXL3. De 1ste rij volgens hetzelfde principe vervolledigen. Een nauwkeurige, rechte plaatsing van deze rij is van uiterst belang voor de verdere plaatsing.
Plaatsing van de Ritterdal XXL4. De 2de rij beginnen met een halve plaat. Voor dat de plaat gesneden wordt moet men nakijken dat de laterale verankering systemen goed tegenover elkaar komen.
Plaatsing van de Ritterdal XXL5. Voort gaan met de tweede rij volgens hetzelfde principe dan de eerste.
De grote grasplaat uit gerecycleerd plastic6. De derde rij wordt opnieuw begonnen met een hele tegel die langs de lange zijde wordt ingeklikt.
7. Het hele oppervlak op die manier afwerken. Één rij op twee wordt steeds begonnen met een halve tegel zodat de plaatsing halfsteens gebeurt.
8. Snij de bevestigingen langs de randen af om een uitzettingsvoeg van ten minste 5 cm te respecteren.

C – Opvulling

De grote grasplaat uit gerecycleerd plastic

Substraat

De holtes van de RitterDal XXL zijn gevuld met een rijke mengeling samengesteld uit 30% fijngestampte lava of geëxpandeerde fijngestampte klei 4/8, 40% fijne groene compost of plantaarde, 30% gewassen rivierzand en meststoffen.Vullen tot het hoogste niveau van de tegel, zonder samendrukken. De overtollige aarde die boven de tegel uitsteekt wegborstelen. Na besproeiing of regen zal het geheel ± 0,5 cm zakken. Deze lege ruimte is nodig voor de groei van het gras.

Zaden

Graszaad gebruiken bestand tegen sneeuwzout en droogte. Samenstelling bijvoorbeeld: 30% Festuca Commutata, 20% Poa Pratentensis, 30% van diverse Festuca Rubra, 20% Lolium parenne. Zaad: ± 50 g/m².

D – Onderhoud

Om een mooi en gezond gras te houden, in het voorjaar en de herfst organische meststoffen voor gras met lange werking uitspreiden. Het gras zoals gewoonlijk maaien.


Belangrijke opmerkingen

 • De tegels niet op hellingen plaatsen met een hellingsgraad hoger dan 5% (behalve hellingen en oevers die niet berijdbaar en beloopbaar zijn).
 • Het bovenste niveau van de RitterDal XXL moet ± 1 cm lager zijn dan de bereden zones in harde bekleding zoals asfalt of klinkers.
 • De zijkanten en verbindingen tussen de RitterDal XXL en een ander oppervlak zullen verstevigd zijn door betonnen randen, stenen, kasseien enz.
 • Voldoende vrije voegen voorzien zodat een uitzetting van ongeveer ± 5 cm mogelijk is tussen de randen en de tegels.
 • De tegels opvullen met substraat zodra de plaatsing klaar is.
 • Het substraat niet laten overlopen, en niet aandrukken tijdens de plaatsing.
 • Niet geschikt voor een opvulling met grind.