Ons bedrijf


MatGeco, een gamma met geotechnische oplossingen om het milieu te verbeteren.

MatGeco is de specialist in geotechnische oplossingen sinds meer dan 35 jaar.
Het avontuur is gestart met de exclusieve verkoop van de Fibertex niet-geweven geotextielen.
Vervolgens hebben we een volledig gamma aan innovatieve oplossingen ontwikkeld voor het stabiliseren, versterken en draineren van bodems.

Het gamma bevat oplossingen voor:

  • het creëren van parkings met gras
  • het stabiliseren van grind
  • het versterken van wegen
  • drainage van funderingen
  • groendaken
  • erosiebestrijding
  • onkruidbestrijding
  • drainage met afvoergoten
  • infiltratie van dakwater

Of het nu telefonisch is of in de ruime nieuwe gebouwen, een dynamisch team staat ten dienste van de vakman om hulp en technisch advies aan te bieden. Een showroom laat vakmannen ook toe om de kwaliteit van de door MatGeco aangeboden producten te beoordelen.

Onze showroom

Op zoek naar informatie over onze producten? We verwelkomen u graag in onze nieuwe showroom om u te adviseren over onze verschillende oplossingen. Onze openingsuren zijn van maandag tot vrijdag van 7u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u00. Bovendien kunnen er ook informatiebijeenkomsten worden georganiseerd in onze vergaderzaal.

Een leveringsdienst binnen de 24/48u

Een snelle en efficiënte leveringsservice in de kortst mogelijke termijn, rechtstreeks in uw magazijn of onmiddellijk op de werf. Elke bestelling die voor de middag geplaatst wordt zal dezelfde dag nog behandeld worden en laat toe dat u de volgende dag of uiterlijk de dag erna zal aangeleverd worden. Bestellingen die aan het einde van de dag worden geplaatst zullen vanaf de volgende ochtend behandeld worden.
Een vraag over transport? Een specifieke behoefte? Neem dan zeker contact op met ons logistiek team op: info@matgeco.be

Een grote voorraad

Met meer dan 250.000 m² aan producten op voorraad bent u verzekerd van de materialen die u nodig heeft in voldoende hoeveelheid terug te vinden. Dit laat u toe de goederen in Nijvel te komen ophalen op het moment dat u het beste uitkomt.

Een groot gamma aan producten voor verschillende projecten

Het gamma van MatGeco beantwoordt aan de behoeften van talrijke projecten in de bouw, openbare werken, landschapsarchitectuur, enz.

Respectvolle en ecologische producten

100% van onze producten komen uit Europa en we dringen aan op het massale gebruik van gerecycleerde grondstoffen. Sommige van onze producten zijn ook gemakkelijk te recycleren of te composteren.

Werken aan een beter milieu

Onze oplossingen helpen om het milieu te verbeteren door het creëren van begroende gebieden, daktuinen, parkings met gras of infiltratiezones voor regenwater, of door het creëren van drainerende parkings of drainerende terrassen. Regenwater moet terug in de grond kunnen dringen op de plaats dat het neervalt en niet langer naar andere horizonten worden gekanaliseerd.

Prijzen onmiddellijk van de fabriek

Als ontwikkelaar of verdeler laten we onze producten in zeer grote hoeveelheden produceren. Dit laat ons toe om aantrekkelijke prijzen te kunnen aanbieden aan de vakmannen.

Een centrale ligging in België, maar ook in Europa

Gelegen in Nijvel, vlakbij talrijke Europese snelwegen, laat ons groot magazijn efficiënte leveringen toe tegen de beste prijzen in de Benelux, maar ook in de rest van Europa.

Het verhaal van een familiebedrijf sinds 1965

Begin 2024 werd de geotechnische divisie van insulco een volwaardig bedrijf = MatGeco BV. De oorspronkelijke aandeelhouder blijft actief en is 100% aandeelhouder in beide bedrijven. Hij wou zijn geotechnische divisie een nieuwe dynamiek geven door deze te voorzien van een nieuwe logistieke site en een team dat gespecialiseerd is in dit vakgebied. insulco BV volgt hetzelfde pad om zijn toekomstige ontwikkeling te garanderen.