AXLDrain 250

Afvoergoot met sleufrooster op afvoerbuis


UITVOERING:


Een uitgraving uitvoeren tot de afmetingen die nodig zijn voor het project.
De maat wordt bepaald door de diameter van de buis, alsook door de belastingsklasse die moet bereikt worden.

NB: Wij raden u aan om de Europese norm EN 1610 te raadplegen waarin de minimumwaarde voor de uitgegraven sleuven zijn vastgelegd.


De AXLDrain wordt aangeleverd met houders in EPS. Plaats deze op de bodem van de uitgegraven sleuf. De bodem van de sleuf moet eerst goed worden samengedrukt en geëgaliseerd.

NB: Het betonbed op de bodem van de sleuf zal de norm EN 1433 moeten respecteren, afhankelijk van de vereiste belastingsklasse. Als er een onderbouw nodig is die dikker is dan de EPS-houders moet er een draagbed in beton uitgevoerd worden op de bodem van de uitgraving voordat de EPS-houders worden geplaatst.


Plaats de buis op de EPS-houders met de gaten (bestemd om de roosters in te bevestigen) naar boven gericht. Vergrendel de buizen in elkaar.


Bevestig de roosters op de buizen en verbind ze met elkaar dankzij het mannelijk-vrouwelijk vergrendelingssysteem. Om dit te doen is het noodzakelijk om een roterende beweging uit te voeren op de horizontale as tot ze volledig vergrendeld zijn met elkaar. Nakijken voor de goede uitlijning van de roosters.


Vul de sleuf op met beton en bedek de buizen tot aan de bovenrand van de roosters. De sterkteklasse van het beton moet beantwoorden aan de gevraagde belastingsklasse. Giet het beton in opeenvolgende lagen om te voorkomen dat de buis gaat drijven.

NB: – Voorkom dat er beton in het rooster valt.
– Bij zwaar verkeer of om te beantwoorden aan hoge belastingsklassen is het aangeraden om het beton te versterken met behulp van een elektrisch gelast net Ø12, maaswijdte 10×10.


Vervolledig de plaatsing met de gevraagde eindvloer.