TrafiDal 50, de professionele grasplaat uit gerecycleerd plastic

TrafiDal het alternatief voor betonnen grasdallen

Artikel gepubliceerd op: wegenbouw.be

Met meer dan 30 jaar ervaring innoveert MatGeco nogmaals en biedt u de TrafiDal 50 grasplaat aan. Deze grasdal combineert de stevigheid van betonnen versies met de lichtheid van een synthetisch materiaal.

Veel gemakkelijker te hanteren dan de betonnen versie, TrafiDal 50 is inderdaad zeer eenvoudig met de hand te plaatsen.

 

De TrafiDal 50 grasplaat werd door MatGeco op de markt gebracht om een alternatief te bieden aan de bestaande betonnen grasdallen. Het gewicht van één grasplaat is ± 5,3 kg, dit wil zeggen dat één TrafiDal 5 x minder zal wegen dan een betonnen grasdal van 8 cm dikte. Door zijn lichte gewicht is de plaatsing van de grasplaat eenvoudiger en sneller dan die van een betonnen grasdal omdat er geen hijsapparatuur nodig is bij de plaatsing van de platen. De plaatsing kan dus volledig met de hand gebeuren!

TrafiDal 50 werd speciaal ontwikkelt voor zwaar en intensief verkeer en kan lasten ≥ 500 t/m² weerstaan. De grondstof van de TrafiDal 50 is volledig afkomstig uit de recycling sector waardoor de platen opnieuw kunnen gebruikt worden of opnieuw kunnen gerecycleerd worden.

De grasplaten zijn voorzien van zijdelingse vergrendelingen die het mogelijk maken om de platen op een rechtlijnige manier samen te plaatsen. Eenmaal ze vergrendeld zijn, zijn ze duurzaam bestand tegen intensieve manoeuvres. De platen zijn op ongeveer 53% van hun oppervlak open waardoor ze een snellere penetratie van het regenwater in de grond mogelijk maken zonder het afwateringsnetwerk te overbelasten.

MatGeco biedt de klant een leverservice uit voorraad aan, voor zowel afhalingen als aanleveringen. De aanleveringen gebeuren binnen een termijn van 24/48u na een bestelling in de voormiddag in heel de Benelux.

Een professioneel team van adviseurs staat u met hun jarenlange ervaringen in de gras- en grindplaten bij om samen met de klant naar de juiste oplossing te kiezen voor zijn project.